KinKi Kids fan!

是日🌀day,放咗9日假嘅我今日係已經變得陌生嘅鬧鐘提示音嘅呼喚下起身。颱風肆虐了24個鐘;依然沒有減弱嘅跡象,但係要翻工,只能着好全套裝備出發。落到樓下,特地裝咗一下信箱頂,唔見黃咪,咁就撇完垃圾準備翻工。點知剛撇完垃圾轉頭,就聽到貓叫了,原來藏在隔壁樓的信箱頂,可能聽到我腳步聲,立刻衝出來。颱風天都有個人(貓)等住你,單身狗立刻覺得十分感動,於是將身上的貓糧倒了一大半給他,狠狠哋餵飽它!
翻到二沙島,樹橫遍野,根基不穩的大叔紛紛倒下,路上面全都是散落的樹枝,雜物,除了雨聲,也聽不到以往一早旅遊團集合的聲音。橫風橫雨翻到嚟,第一站絕對係Starbucks,沒有一杯熱咖啡,估計今天也不能survive了!可能都係節後第一次光顧starbucks,今天很有默契的全員flat white!

评论
热度 ( 1 )

© stephanlieyam | Powered by LOFTER